Arkitekten kom på besøg

 

45 forventningsfulde børn sad klar på rad og række, da arkitekt Louise Due fra SKALA Arkitekter kom på besøg hos børnene fra Pilekvisten i Bjerringbro onsdag morgen. Med sig havde hun tre store plancher med tegninger af den nye institution.

Arkitektbesøget foregik i den midlertidige institution Enggården på Jørgens Alle, hvor børnene skal være det næste års tid indtil den nye Pilekvisten står klar til indflytning i sommeren 2016.

 Netop nu er SKALA Arkitekter i fuld gang med at slå de sidste streger på det, der skal blive den nye institution, og besøget, hvor tegninger af byggeriet bliver vist frem, er en del af arkitektvirksomhedens kommunikationsprojekt, der skal sørge, for at både børn og voksne er med i processen fra start til slut, når institutionen skal bygges.

 Læs også: Nu er det virkelighed, første workshop på Pilekvisten

Ifølge områdeleder i Viborg Kommune, Anne-Mette Marling, er arkitektbesøget især vigtigt for at give børnene indsigt i , hvordan sådan et byggeri forløber.

- Nogle af børnene har måske haft lidt svært ved at forstå, hvorfor de er blevet flyttet til nye lokaler, når den gamle børnehave stadig er der. Derfor er det en vigtigt læring for dem i forhold til at forstå processen i sådan et stort byggeri.

 

Stor entusiasme

Arkitektbesøget er første del af et kommunikationsprojekt, som SKALA Arkitekter har udviklet til Pilekvisten, og arkitekt Louise Due er da heller ikke i tvivl om, at rækken af events kommer til at betyde meget for børnenes forståelse for alt det nye der sker.

 - Det er en sjov vinkel at få på et byggeri, og det er jo et lidt andet publikum, end man er vant til.  Børnene viste stor interesse for projektet og stillede en masse spørgsmål, og de var faktisk rigtig gode til at aflæse tegningerne.

 SKALA Arkitekter har stort fokus på brugerinddragelse, hvilket også gælder de mindste brugere, og fremadrettet vil kommunikationsprojektet på Pilekvisten komme til blandt andet at omfatte en dag, hvor børnene kommer med ud på byggepladsen.

 De tre store plancher fra besøget kommer til at hænge i en infoboks på byggepladsen, så forældre og naboer også kan følge med i projektet.

Nedrivningen af den eksisterende bygning begynder i starten af det nye år, og hele byggeriet, som skal rumme 90 børn, forventes at stå færdigt i sommeren 2016.

/media/36774/pilekvisten_arkitekten_forbi_web.jpg