Første spadestik taget til Bispehavevejs 128 ungdomsboliger

 
Første spadestik taget til Bispehavevejs 128 ungdomsboliger

Spadestik taget til 128 ungdomsboliger. 12 af disse udgør Aarhus' første mødrekollegie. Med SKALA Arkitekter som arkitektrådgivere er arbejdet på Bispehavevej nu sat i gang.

- Vi er meget spændt på at få projektet sat i gang for alvor, og vi glæder os til, at byggeriet står klar.

Bygherre Allan Søstrøm fra Østjysk Bolig var ikke sen til at tilkendegive sin glæde over det kommende byggeri af 128 ungdomsboliger på Bispehavevej i Aarhus V, der 23. oktober fik taget sit første spadestik.

En stor portion mennesker mødte op til spadestikket til det, der bliver et helt specielt byggeri.

- Ungdomsboligerne her bliver helt unikke, sagde Allan Søstrøm.

- For første gang prøver vi nemlig kræfter med konceptet om et mødrekollegie. 12 boliger, hvor unge mødre skal bo, mens de gør deres uddannelser færdig. Her får de mulighed for at læne sig op ad andre i samme situation og personale, som ansættes i tilknytning til kollegiet.

Forfriskende samspil
Hans Halvorsen, rådmand for sociale forhold og beskæftigelse i Aarhus Kommune, var mødt op for at tage spadestikket sammen med Østjysk Bolig.

- Byggeriet her er vigtigt for udviklingen blandt unge i Aarhus, lød det fra Halvorsen.

Han understreger, at det både bliver en udfordring og samtidig forfriskende at finde løsninger på, hvordan et sædvanligt ungdomsmiljø kan spille sammen med mødrekonceptet.

- For os er det vigtigt at tilbyde vejledning, fællesskab og støtte til de mange unge mødre, som i løbet af årene skal benytte sig af de kollegielejligheder, understregede han.

Et sted for læring
Ungdomsboligerne, som får en unik atriumgård i fjerde sals højde, skal bygges med lokal hjælp i form af en række unge beboere i Bispehaven. Bispehavens boligsociale helhedsplan, Østjysk Bolig og totalentrepriseteamet med JCN Byggeri spidsen står for initiativet, der over det næste halvandet år skal bringe en række lokale Bispehaven-drenge ind i byggeprocessen. Noget, der forhåbentlig kan resultere i lærepladser til de unge.

SKALA Arkitekter har stået for færdigprojekteringen af de 128 ungdomsboliger i henhold til de nye retningslinjer for IKT.

Bygherre: Østjysk Boligselskab
Totalentreprenør: JCN Byggeri
Arkitekt: SKALA Arkitekter 
Bygherrerådgiver: P+P Arkitekter
Ingeniør: Hundsbæk og Henriksen

Spadestik2

Allan Søstrøm fra Østjysk Bolig fokuserede på det unikke i byggeriet.

 

Spadestik3

Rådmand i Aarhus Kommune, Hans Halvorsen, taler til de mange fremmødte på byggepladsen.

 

Spadestik1

Første spadestik til de 128 ungdomsboliger på Bispehavevej


/media/5142/velux.10.5656_1.jpg