Pressemeddelelse: Indvielse af Børnenes Univers i Grindsted

 

Både børn og forældre har været med i processen omkring idéer til det nye hus, børnene har haft murerske og malerpensel i hænderne,  og hjulpet med at bygge huset, og  de var også med, da første spadestik blev taget. Men nu er de endelig flyttet ind og klar til at indvie deres nye institution.

 

Det er SKALA Arkitekter fra Horsens, som står bag byggeriet, og denne særlige måde at inddrage brugerne i byggeriet er et af tegnestuens store fokusområder og noget , der har betydet meget for opbakningen omkring projektet.

 

- Samarbejdet med SKALA har været rigtig fint.  Vi har været i trygge hænder hele vejen, og jeg føler virkelig, at vi er blevet lyttet til. Det har været særligt unikt at få lov til at være med hele vejen - hvem får lov til at være med til at bygge sin egen børnehave? Det at være en del af processen har givet en masse håb til børnene, og i dag er det alles Univers, forklarer dagtilbudsleder Karin Christensen.

 

Det kan godt tage lidt tid at blive helt fortrolig med de nye omgivelser. Men dette er de kommet fint omkring i Børnenes Univers med en stor opbakning fra forældre og brugere af institutionen.

- Forældrene har bakket meget op om de nye tiltag, og der har ikke været nogen modstand over for de mange ændringer. Jeg er sikker på, at det har gjort en positiv forskel, at vi har været med i hele processen, Karin Christensen og fortsætter:

- Faktisk er byggeriet  blevet rigtig godt taget imod af alle.  Og det, at vi som ledelse er så begejstrede for vores nye hus, spreder sig naturligvis som ringe i vandet og forplanter sig nedad.

 

Involvering giver ejerskab

Børnenes Univers i Grindsted huser i dag 92 børnehavebørn fra to forskellige institutioner samt 14 vuggestuebørn. Med tiden skal institutionen også huse børn fra en tredje institution og kommer op på 152 børn.

 

Derfor har udfordringen  for både SKALA Arkitekter og ledelsen i institutionen været at sørge for, at alle børnene føler et tilhørsforhold til den nye institution, også de, der ikke er flyttet  derhen endnu. Denne udfordring mener Karina Christensen dog er blevet løst ved at inddrage børnene så meget  processen.

-  Jeg synes, vi har klaret det rigtig flot, ved at alle børnene har været med i byggeriet fra start til slut. Netop udfordringerne med at sikre, at også de børn, som ikke har deres daglige gang i huset har fået et tilhørsforhold har været højt prioriteret. Ved hjælp af workshops og brugerinddragelse med de voksne, og aktiviteter og events med børnene, er det faktisk lykkedes.

 

Stor glæde i huset

Nu er huset færdigt og klar til at blive officielt indviet. En stor dag for Karin Christensen, der ser meget frem til festen.

-  Ligesom de andre events vi har afholdt, rejsegilde og første spadestik, glæder vi os rigtig meget til indvielsen. Både vi og SKALA haft nogle helt vilde idéer, men de drømme, som vi har formuleret, er faktisk blevet indfriet. Så selvom overliggeren fra starten har ligget højt, er det alligevel lykkedes - det er toppen af poppen.

 

Til indvielsen, der starter kl 13, vil der blandt andet være taler ved arkitekt fra SKALA Malene Drasbek, Børne - og kultur udvalgsformanden Klara Lyskjær Noer og  Læringschef Lisbeth Østergaard m.fl.

 

/media/26783/grindsted1.jpg