Konceptet for ny megaskole i Kina blåstemplet

 
Konceptet for ny megaskole i Kina blåstemplet

"Turen er en milepæl i projektets udvikling, og vi har på flere måder opnået mere end vi havde håbet. Med blåstemplingen af vores koncept har vi nu en klar og spændende retning for projektets videre udvikling", forklarer repræsentanter for teamet.

Arkitekterne afholdt også en brugerworkshop, der åbnede for gode diskussioner i krydsfeltet mellem kinesiske skoletraditioner og danske læringsmiljøer. "Den direkte involvering af brugerne var en positiv oplevelse og har gjort stort indtryk på os", fortæller de. "Dels er det en grundsten i måden vi arbejder på og dels er det en tillidserklæring til den relation, som vi har opbygget til holdet i Chengdu".

Den nye skole baseres på et kinesisk rumprogram, som bearbejdes med flere åbne landskaber, variation i rumstørrelser og nicher til leg og læring.

Det store skoleprojekt er et samarbejde mellem de fire tegnestuer SKALA Arkitekter, RUM, Ginnerup Arkitekter samt Birch og Svenning Arkitekter, der alle har base i Horsens. Projektet rummer 19.000 m2 skole og 5.000 m2 børnehave og skal opføres i den hastigt voksende Chengdu bydel Hi-Tech Zone, som har mere end 30.000 tilflyttere årligt.

/media/60545/user_workshop_chengdu.jpg /media/60545/user_workshop_chengdu.jpg /media/60545/user_workshop_chengdu.jpg /media/60545/user_workshop_chengdu.jpg