Store drømme i Løgstrup

 

De to afdelinger af Løgstrup Børnehus bliver omdannet til en integreret institution med 160 børn , derfor skal der både laves om og bygges til de nuværende faciliteter.  Det er SKALA Arkitekter fra Horsens, som står for byggeriet, og et af tegnestuens vigtigste redskaber er netop workshops, hvor brugerne allerede fra starten bliver involveret i projektet.  

- For os er det alfa og omega at kende brugernes drømme og ønsker. Det er jo i sidste ende dem, der skal trives i det nye byggeri og dermed vores fornemste opgave at tage deres erfaringer og viden med, når vi tegner, siger Louise Due, som er arkitekt på projektet.

 

Ejerskab er nøgleordet
På workshoppen var der højt humør og ikke mindst bred enighed blandt de 18 deltagere om, at de var glade for at blive inddraget i processen.

- Det er fedt, at vi får lov til at være med. Det er simpelthen altafgørende, siger den daglige leder, Karina Astrup Levring, og tilføjer:

- Man bliver helt høj af de her workshops.

Også områdeleder i Viborg Kommunes afdeling Nord, Vivi Vraa,  er sikker på, at SKALA Arkitekters arbejdsmetoder er den rigtig vej frem.

- Det er nyt for mig at arbejde med workshops. Det skaber en god tråd for alle - både forældre og personale, så  det er spændende. Folk er meget optagede af det, og sådan en aften giver en vældig energi, siger hun.

 

Ny gejst
Renoveringen af Løgstrup Børnehus har stået på i flere år, og den nye tilbygning samt renovering er sidste etape i processen.

- Vi har været i drømmestadiet længe. Faktisk siden 2009, hvor vi var fire institutioner, der skulle slås sammen. Vi har ikke været taget med i processen før, og det har vi virkelig manglet.  Derfor har det også været svært at få ejerskab for både pædagoger og forældre siger Karina Astrup Levring og fortsætter:

-  SKALA har virkelig ramt plet i forhold til vores ønsker, og vi føler os i trygge hænder. Så nu er gejsten tilbage, og vi er så klar til at komme i gang.

Arkitekterne hos SKALA er nu i gang med at slå de første streger til byggeriet, som forventes at stå færdigt til foråret 2016.

 

Læs artiklen på ViborgNyt: 

http://dinby.dk/viborg-nyt/nyt-boernehus-udvikles-ved-workshops?autosvar

 

/media/32074/l_gstrup_workshop_hjside.jpg