Pressemeddelelse: Nye boliger på vej til Bækketoften

 

 

Efter tre veloverståede workshops hvor både ledelse, autismeforeningen, regionen, medarbejdere og pårørende alle blev hørt, er Horsens-tegnestuen SKALA Arkitekter nu i fuld gang med at omdanne drømme og ønsker til 22 nye boliger til borgerne på døgntilbuddet Bækketoften i Hedensted.

Eva Hansen, som er pårørende til en af Bækketoftens beboere, var med til alle tre workshops, og for hende har det især været vigtigt, at beboernes ønsker blev hørt i processen.

- Workshopsene er en god og spændende mulighed for at få en indsigt i, hvordan stedet fungerer. Og det har været en rigtig positiv oplevelse at se, at der virkelig er fokus på beboerne, siger hun.

 

Helende arkitektur i fokus
Beboernes trivsel er helt afgørende for SKALA Arkitekter, som i flere år har specialiseret sig inden for byggeri til psykiatrien og herunder helende arkitektur. Og med boliger til voksne med autisme er Bækketoften netop et projekt, hvor tegnestuens mange erfaringer kan komme i spil.

For arkitekt på byggeriet, Rune Elsgart, spiller det en helt central rolle at kunne skabe bygninger, der fremmer helingsprocessen for dem, der skal bo og leve i dem.

- Det, der gør det så spændende at tegne denne type boliger, er netop, at vi kan designe boliger med fokus på, at hver enkelt borger skal fungere bedst muligt med de individuelle udfordringer, de har, forklarer han.

De særlige arkitektoniske målsætninger nås ved at indtænke et bredt aspekt at helende elementer i byggeriet helt fra projektets begyndelse. Alt lige fra  sansestimuli, varme og venlige materialer til skærmede overskuelige omgivelser og fællesarealer med mulighed for at træne de sociale kompetencer er højt prioriterede, når stregerne bliver slået.

- Det handler jo om mennesker, og vores fornemste opgave er at omdanne institutionsrum til rigtige hjem, som understøtter det gode liv, og skaber nye livsmuligheder for beboerne, siger Rune Elsgart.

I dag har beboerne på Bækketoften hver et værelse med eget bad, men med det nye byggeri, der omfatter både nybygning og renovering vil beboerne i stedet få deres egen bolig. Hele byggeriet forventes at stå færdigt i sommeren 2016. 

/media/33050/vis_copy.jpg