SKALA Arkitekter vinder arkitekturpris for sejlsportscenter

 

Endelave Sejlsportscenter og Lund Børnehus hædret på Arkitekturens Dag 2013 i Horsens.

Det var toppen af arkitektur i Horsens Kommune, der 1. oktober var mødt op på Arkitekturens Dag i Sønderbro Kirke for at hylde de mange spændende, nye byggerier i den østjyske kommune.

En fagjury havde udvalgt i alt ti projekter, som alle fortjente enten en arkitekturpris eller rosende omtale i forbindelse med arkitekternes kampdag.

SKALA Arkitekter var repræsenteret med to af de ti indstillede projekter. Både Lund Børnehus og Endelave Sejlsportscenter fik omtale og ros med på vejen.

Men for sidstnævnte projekt stoppede hæderen ikke ved omtalen. Endelave Sejlsportscenter vandt nemlig en af tre arkitekturpriser på dagen.

- Bygningen er blevet en fin lille perle på Endelave havnefront, lyder det i fagjuryens bedømmelse af projektet.

- Bygningen fremstår fint maritim i sin sortmalede hårdttræsfacade. Og filigranlisterne omkring den overdækkede terrasse sender tankerne hen mod skibenes master og rigning.

Arkitekturens Dag 2013 blev indledt af borgmester Peter Sørensen, som bød velkommen. Efterfølgende trådte udvalgsformand Hans Bang-Hansen til, som uddelte priser og læste juryens kommentarer og bedømmelser op.

- Et djærvt hus, der hører til havnen - med fin proportionering og elegante detaljer, slutter bedømmelsen af Endelave Sejlsportscenter.

Arkitekturensdag1

Borgmester i Horsens, Peter Sørensen, bød velkommen i Sønderbro Kirke på Arkitekturens Dag 2013.

Arkitekturensdag2

SKALA Arkitekter modtog præmiering i forbindelse med Endelave Sejlsportscenter.

Arkitekturensdag3

Udvalgsformand for Teknik og Miljø i Horsens Kommune, Hans Bang-Hansen, læste juryens bedømmelser op for de fremmødte i Sønderbro Kirke. Her roses Endelave Sejlsportscenter.

Arkitekturensdag4

Også Lund Børnehus fik rosende omtale med på vejen.

Læs mere om Endelave Sejlsportscenter her

Læs mere om Lund Børnehus her

                                          

 

/media/8550/endelave.4802_bw.jpg