Hjemvendt fra forstudierne til en ny megaskole i Chengdu

 

Teamet bag ny megaskole i millionbyen Chengdu er netop hjemvendt fra inspicering af byggegrund og de første møder med den kinesiske bygherreorganisation. Det store skoleprojekt er et samarbejde mellem de fire tegnestuer RUM, SKALA Arkitekter, Ginnerup Arkitekter samt Birch og Svenning Arkitekter, der alle har base i Horsens. Projektet rummer 19.000 m2 skole og 5.000 m2 børnehave og skal opføres i den hastigt voksende Chengdu bydel Hi-Tech Zone, som har mere end 30.000 tilflyttere årligt.

"Det har været en meget udbytterig tur, hvor vi både har oplevet stedet og kulturen og samtidig fået etableret en rigtig god dialog med vores kinesiske samarbejdspartnere", fortæller Karin Elbek og Emil Simonsen, som nu ser frem til at komme rigtigt i gang med opgaven. Teamet rejser til Chengdu igen allerede i september.

Samarbejdet mellem de fire tegnestuer er en af frugterne af en søsterbyaftale, der blev indgået mellem Horsens og Chengdu i august 2013. Skoleprojektet skal fremme kendskabet til dansk skolearkitektur og pædagogik - et område, som der er stor interesse for i Chengdu. 

/media/43282/emil_studietur_copy.jpg /media/43282/emil_studietur_copy.jpg