SKALA Vinder Arkitektkonkurrence i Nyborg

 

Inspireret af bådhustypologien har boligbebyggelsen det bedste af to verdener: nøje tilpassede bådhusinspirerede boliger i robuste naturmaterialer, alle med rigt lysindfald og udsigt til havet - og et uforstyrret grønt haveareal, der giver oplevel­sen af privathed og intimitet.

 

Bådhusinspireret bebyggelse med samvær i fælleshuset 


Typologien er fortolket, så boligerne følger grundens kant mod syd og øst - som bådhuse. Mod vest står det transparente fælleshus som punktet imellem hav og by - formidler af overgangen mellem den vidtstrakte havudsigt og den private fælles have. Her kan man sammen foretage sig forskellige aktiviteter, nyde havudsigten eller spadsere langs prome­naden på havnekanten.

 

Et rigt og afvekslende seniorliv

Seniorbofællesskabet er et nyskabende koncept for at tilbringe sit seniorliv i en berigende variation mellem privat bolig og fælles faciliteter. Et sted, hvor man hele livet kan finde fællesskab, have social udveksling med ligesindede og foretage sig projekter og diverse fælles aktiviteter sammen. Bofællesskabet giver mulighed for et mere uformelt og uforpligtende samvær, hvor man naturligt støder på hinanden i dagens løb og lige kan lave en spontan aftale om at spille petanque i haven senere, eller at gå en eftermiddagstur på promenaden langs havnen.

 

Et godt team

SKALA Arkitekter og AB Holmegaarden har gode tidligere erfaringer med samarbejde; i 2011 vandt teamet 65 almene familieboliger med fællesareal på Nyborg Havn.

Det nye seniorbofællesskab på Nyborg Havn har planlagt byggestart i 2017 og forventes at stå klar primo 2018.


/media/68884/boliger_light_copy.jpg /media/68884/boliger_light_copy.jpg