Væggene rejst på Finderuphøj Skole

 
Væggene rejst på Finderuphøj Skole

Over 400 børn var med til rejsegilde på Viborgs hurtigst voksende skole.

- Wooow.

Stemningen var løssluppen, og spændingen sitrede i de nye lokaler på Finderuphøj Skole, da der torsdag den 9. januar blev holdt rejsegilde på skolens tilbygning.

De mere end 400 børn, som havde taget plads i det nye fællesareal, inden for de nyrejste mure, kunne dårligt tro deres egne øjne og ører. Skolen, som går fra 0. til 6. klasse, bliver nemlig ikke kun fysisk større. Også antallet af elever kommer til at stige med den nye tilbygning.

- Faktisk bliver vi mere end 500 elever her på skolen, når den nye bygning er færdig til efteråret, lød det fra skoleleder Stine Bohnstedt, der til rejsegildet havde taget plads på talerskamlen.

Plads til nye læringsformer
Finderuphøj Skole er i øjeblikket den hurtigst voksende skole i Viborg Kommune. Dermed kommer skolen også til at spille en vigtig rolle i formningen af undervisning for fremtidens børn og unge i Viborg.

- Nu er murene sat, og vi skal have alt ind i byggeriet, siger Stine Bohnstedt.

- Her skal være interaktivt. Her skal være plads til, at vi kan lære på forskellige måder. Det skal vi have til at fungere, og her skal vi hjælpe hinanden ad - for hvordan lykkes det?

Glæder sig til resultaterne
En af konsekvenserne ved den nye tilbygning har været, at den tidligere fælles legeplads på Finderuphøj Skole har måttet nedlægges.

- Nu skal vi snart til at skabe de udendørs rammer, som fremover skal være en stor del af skolens opbygning, siger Stine Bohnstedt.

- Legepladsen har været meget savnet, men nu kommer udendørsarealerne til at blive bygget op fra bunden, og de skal være med til at skabe ny plads til anderledes læringsformer. De skal både være til leg, men også læring, siger hun.

En ny skole i skolen
Finderuphøj Skole udvides efter en helhedsvurdering med et indskolings- og mellemtrinasfsnit. Byggeriet er opdateret i forhold til tanker om nye læringsmetoder og den nye folkeskolereform. Fleksible rum og multianvendelighed er nøgleord i denne proces, og der placeres en gokartbane i tilknytning til mellemtrinnet.

SKALA Arkitekter er totalrådgiver på projektet, hvor Stokvad & Kerstens er med som ingeniørrådgiver.

 

Rejsegilde2

Skoleleder Stine Bohnstedt indtog talerskamlen for at fortælle de mange elever på Finderuphøj Skole, hvad de kan se frem til.

 

Rejsegilde1

Claus Clausen, forrest, fra Viborg Kommunes Børne og Ungdomsudvalg deltog også ved rejsegildet og kom med det politiske besyv omkring byggeriet.

Rejsegilde3

Politikeren fik da også gang i de mange elever, som her kommer med et trefoldigt hurra for byggeriet og de mange, der dagligt arbejder på tilbygningen.

 

Rejsegilde4

Efterfølgende måtte de over 400 elever tålmodigt stille sig i kø til pølsevognen, som bød på stegte pølser og brød.

 

Rejsegilde6

Før var dette rum i hoveddelen af den gamle skole delt op. Nu er det åbnet op til et enkelt storrum, der fungerer både som lærerværelse og forberedelseslokale.

 

Rejsegilde7

Vejret var ikke til udendørs aktiviteter til rejsegildet, men den obligatoriske krans var da kommet op på sin plads i dagens anledning.

/media/29941/finderuph_jrejsegildebaggrund.jpg