SKALA klar med helhedsplan i Vejen

 

SKALA Arkitekter har i samarbejde med KUBEN Management netop færdiggjort helhedsplanen for renovering af afdeling 14 i Vejen Boligforening. I den nye plan har SKALA Arkitekter beskrevet en fuldstændig fornyelse af de 28 boliger, hvor både ude og inde vil få et friskt, moderne udtryk.

 

De nuværende boliger fra 1971 er opført med store niveauforskelle, som gør det besværligt for beboerne at komme rundt. Derfor har netop adgangen til boligerne været et væsentligt element i helhedsplanen.

 

-  Vores mål er at skabe tidssvarende boliger med fokus på blandt andet tilgængeligheden, så beboerne kan opleve niveaufri adgang til deres hjem, siger Emil Simonsen, partner i SKALA Arkitekter og projektleder på sagen.

 

Sammenhæng mellem inde og ude

Også udearealerne får et betydeligt løft. Hvor det omkringliggende område tidligere var ét stort areal, bliver det med den nye helhedsplan inddelt i mindre haver med et privat og personligt udtryk. Dertil kommer, at der i boligerne er arbejdet målrettet med lysindfaldet for at sikre den optimale udnyttelse af dagslyset. Igennem blandt andet ovenlysvinduer og farvede vinduesrammer skaber helhedsplanen en moderne sammensmeltning mellem ude og inde og giver et helt nyt tidssvarende udtryk til de 28 boliger.

/media/5069/raedershus.5744_1.jpg