Begejstring til workshop i Hammershøj

 

Det er de tre huse Brevduen, Lærkereden og Kæpsmarken, som  bliver omdannet til én fysisk samlet institution med ca. 90 børn. Derfor skal der både laves om og bygges til de nuværende faciliteter på Hammershøj Skole, hvor institutionen skal ligge.  Det er SKALA Arkitekter, som står for byggeriet, og et af tegnestuens vigtigste redskaber er  workshops, hvor brugerne allerede fra starten bliver involveret i projektet.

- For os er det alfa og omega at kende brugernes drømme og ønsker. Det er jo dem, der har erfaringen og ved, hvad de har brug for, for at få deres dagligdag til at glide så smidigt som muligt.  Derfor er det en af vores fornemste opgave at lytte, inden vi begynder at tegne, siger Louise Due, som er arkitekt på projektet.

 

Udfordringer og muligheder

Et af punkterne på workshoppen var den fysiske sammenlægning med Hammershøj Skole, og selvom der naturligt var lidt skepsis fra nogle af deltagerne, var det nye muligheder og ikke begrænsninger, som fokus blev rettet imod.

- Vi har glædet os i årevis. Vi har næsten ikke turdet tro på, at det er nu, det er helt fantastisk at skulle i gang, siger institutionsleder Tove Katrine Hald og fortsætter: Så de udfordringer, der må kommer, dem får vi løst hen ad vejen.

- Vi vil skabe et godt børnemiljø igennem udvikling og konstruktive samarbejder. Det er en proces vi skal i gang med nu og jeg glæder mig. Vi skal nok få det til at fungere, lyder det.

 

Vigtigt ejerskab

På workshoppen var der stort engagement, og de16 deltagere kom med et væld af gode idéer til deres fremtidige institution, som der helt tydeligt er behov for.

- Sådan en workshop giver ejerskab, og vi føler os virkelig hørt. Personalegruppen her er meget erfaren så det er dejligt, at der bliver taget udgangspunkt i den erfaring. Lige nu er vi én institution fordelt på tre huse, så alle glæder sig jo til vi endelig bliver samlet ét sted, siger Tove Katrine Hald.

Workshoppen var første etape i en lang proces, som ender ud med et nyt og samlet Børnehuset Hammershøj som forventes færdigt i sommeren 2016.

 

 

 

 

/media/38937/workshop_hammersh_j_copy.jpg